TRIPL3… my 3rd ALBUM..

Ada yang terlupakan belum dipost, yaitu pas aku take vocal and gitar di ARU untuk semua lagu di album ke-3 ini (previous albums: Vanya’2 Biz and 2Separated Souls). Dilakukan saat aku ke Bandung, zaman2 OHU minggu lalu dan boleh dibilang ngedadak, karena gak nyiapin apa2 yang musti dibawa. Jadi aja deh, disana sibuk nyari tempo yang tepat utk tracking (soalnya gak tau kalo semua lagu harus disertakan berapa temponya, gak sempat liat di FLnya di rumah Jakarta, hiks…). Agak2 hopeless, karena waktunya abis buat itu dan konsentrasi+mood jadi kaco buat nyanyi. Yasulah.. Udah gitu ternyata buat take gitar perlu posisi yang setting-nya agak puyeng dan make 3 mics, wow… kenapa ya? gak ngerti.. kata nif, sih, biar dapet ambiance-nya dan dapet banget suara akustik gitarnya. Wew…

Gitaran

Gitaran

Lagu2 setelah di mix-down juga masih harus di mixing dan editing, tapi berhubung NYO gak bisa (katanya kalo bayar yang profesional, 1 lagu 1 jt yah?) jadinya minta tolong nif beberapa lagu. Heuheuheu… keterbatasan waktu nih, bener2 deh. But I really wish someday bisa belajar sound engineering yang baik, bisa nge-mix dengan baik (gimana bisa dengan baik kalo kurang peka terhadap nada dan feel-music-nya, hiks..) jadi gak ngerepotin orang  :p

Setelah ngebut2an bikinnya, mulai dari awal bikin lagu (dipaksain bikin lagu, diem depan piano lama menunggu ide, huhu.. atao depan komputer lama mikirin lirik), dari bikin aransemen midi di FL, recording vocal di ARU yang cuman 2 hari (utk smua lagu, maap hasilnya jadi banyak fals..), totalnya kurang lebih 3minggu-an lha.. Alhamdulillah, jadilah my 3rd album ‘TRIPL3’. Maaf ya update nya disini, aplikasi DISCOGRAPHY-nya di page FB lagi error gak bisa di add.. berikut synopsis-nya:

My 3rd album…
Still, various genres are offered, from pop, classic, new age, rock, acoustic, to hip-hop. But, now the songs are more powerful in lyrics since everybody grows, so do I, so does my music.. The lyrics are more about life, less about love, more about positive things, less about negative feelings…🙂

My fave song in this album is Valse du Chateau and Accept. I’m sorry if some of the songs are difficult to understand, such as Phantom in Disguise (which considered to be confusing because of its ‘multi-melodies’, euh..) or Summoned Spirit (little bit gothic, well inspired by the condition of our ‘after-life’ world) or Accept (the chord-progression, maybe up-and-down). The rest are less difficult. I’m sorry too, if there are many ‘pitch’ problems, either it is from my violin’s notes or my voice.
I chose black for the front cover, ‘coz I tried to make it ‘darker”, yet colorful.. ^^

Pose1
POse 2

Berpose

Song list:

1. Accept (for the Meaningful Life)
This song was inspired by a book. I think in the instrumental bridge, you can get into the ‘alpha-brainwave’, makes you feel sleepy/subconscious, hoahm.. But, the most important is, we have to learn to ‘nerimo’, yup accept every condition and sing the reff ‘You have to find.. what’s good in your life as it now.. ‘🙂

2. Hold On
The only love song in this album. Not that kind of ‘sweet’ love song, in contrary, it’s about having an LDR/long distance relationship and questions to myself, why we should be separated if we love each other. Yeah, maybe I will sing the bridge part, ‘Wish I could against all my fears… wish I musn’t wait for(2)years..”. Uhuh.. really deep, based on true-personal-love-story, hiks2.. but, very very very ‘fals’ nyanyi-nya deh, secara pas take tuh awal2 dan belum pemanasa, dudul.. -__- . Agak nyesel juga, tapi ya, gimana lg.. maapkan yah..

3. Happy Song
A simple song, oh no..maybe I was wrong to choose the title (similar to one of the TV-quiz program). Questions to ourselves, “Do you think you’re happy now?”. and the answer is.. find it in this song🙂

4. Grey Days
Inspired by my lovely grandmothers, Mbah Putri and (alm.) Eyang, they’re really strong..Just hear the songs, hiks…😦 . I miss them..

5. Valse du Chateau
Arghh… French language course really made me influenced by French-music. I used the accordion, combined it with string orchestra, timpani, and choir. But, the lyrics.. I wrote it after I had my ‘Heart-Focus’ training, it’s about how to do the quest inside your heart. What I meant ‘peaceful castle’ here is your ‘heart’. I love this song, hihihi…full of soprano-part.. :p

6. Phantom in Disguise
I made this song after the bombs in Mariott and Ritz-Carlton, Jakarta. Ugh!! There’s no use if I just angry or mad or sad. So, I better write it in this song.. Little bit inspired by Within Temptation/Evanescence, but actually the vocal part in this song are very confusing.. me too..a bit weird, ha’..

Berpose1

Berpose1

Berpose

Berpose

7. Nothing Can Stop Us
By Prince Straat. I Feel like a small girl lost in the crowded or in a Final-Fantasy’s war/combat… no power used to sing this song, in contrast, the music is so powerful and rock.

8. Summoned Spirit
Scary and sad. About the conditions of ‘after-life’ world, when we realize that our spirits will be responsible for all we had done in this world.

9. TOS (The Open Sky)
Ah, AVENIR debut… by AVENIR (Aryo, me, Ajie, Hadyan)..my band, consists of 4-junior-highschool-friend

s, declared that friendship is more important than ‘band-ship’, eheheh… good-work, guys!! Although I’ve already decided to quit, but friendship’s never end :p

10. Goodbye Days
By YUI. My fave song, seems like my voc.character is almost similar to YUI (masa? hehe..). Sad song, but beautiful..🙂

11. Heaven
By Bryan Adams. I knew this song when I sang it with my father in front of his colleagues in Bandar Jakarta. I found that if we play it acoustically, then it will be a peaceful song, yet romantic and deep..

12. By the Moonlight Outside
Hopes..Prays..In the still of the night.. by the moonlight outside. I love to sing it whenever I feel lonely or doubt in my heart (try to entertain myself), hehe.. Also, can be a lullaby-song.. zZzz…

Cover album

Cover album

Begitulah… tapi yang parah tuh lagu Hold On dan Happy Song, arrrhhh… suaraku banyak ilang pitch, serak atau MAKSA. Kesimpulannya, kayaknya aku gak cocok nyanyi pop. Lagu2 yang banyak menuai ‘protes’ dan cacian selain 2 itu, tuh yang Phantom in Disguise karena riweuh dan gak nyambung, aneh, gak cocok, bikin pusing, gak jelas, dsb… serta yang Summoned Spitit, karena katanya gak jelas juga, banyak fals dan ‘lagu opo ini?’. Aku lebih suka tipe2 kayak Valse du Chateau atau Heaven atau Goodbye Days..🙂
Mungkin di album selanjutnya aku sudah bisa menentukan ‘genre’ ku -> classic orchestra dan pop acoustic (yang dua2nya nyanyinya gak perlu ‘maksa’).  Ingin bekerja sama dengan Adiet (string director), Hanip lagi, Jeff, anak2 ISO, Puspa (pengen duet, ehehe… akunya kebanting bisa2), dsb…